Celandine από κονδυλώματα - οδηγίες χρήσης

Το Celandine (warthog) είναι ένα δικοτυλήδονο ολιγοτυπικό φυτό που ανήκει στην οικογένεια της παπαρούνας. Το γρασίδι θεωρείται ζιζάνιο και δεν καλλιεργείται γεωργικά. Αναπτύσσεται σε χώρες με εύκρατο κλίμα. Το Celandine μπορεί να βρεθεί κατά μήκος των δρόμων, σε ξέφωτα δασών και σε οικιακά οικόπεδα. Στη λαϊκή ιατρική το φελαντίνι χρησιμοποιείται για τα κονδυλώματα, αλλά και για κάποιες άλλες ασθένειες. Ο χυμός του περιέχει πολλές τοξικές ουσίες, επομένως η χρήση του βοτάνου από μόνη της μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Σύνθεση από φελαντίνα

Celandine - ένα φαρμακευτικό φυτό που ξεφορτώνεται τα κονδυλώματα

Η σύνθεση του φυτού περιλαμβάνει διάφορες ομάδες χημικών ουσιών, μερικές από τις οποίες είναι τοξικές. Τα τοξικά συστατικά της σελαντίνης περιλαμβάνουν κυρίως αλκαλοειδή, ο αριθμός των οποίων στον χυμό τσουρεκιού φτάνει τα είκοσι. Σε υψηλές δόσεις, μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη σπασμών, αντιχολινεργικών συνδρόμων, παραισθήσεων, αναπνευστικών διαταραχών και κώματος. Τα αλκαλοειδή Celandine, τα οποία εισέρχονται στον οργανισμό σε μικρές δόσεις, έχουν αναλγητική, αντισπασμωδική και καταπραϋντική δράση. Επιπλέον, αυξάνουν την εντερική κινητικότητα, γεγονός που επιτρέπει τη χρήση της σελαντίνης ως φάρμακο για τη δυσκοιλιότητα.

Εκτός από αλκαλοειδή, ο χυμός σελαντίνης περιέχει οργανικά οξέα και αιθέρια έλαια. Αυτά τα συστατικά μπορούν να έχουν καταστροφική επίδραση στους ιστούς του ανθρώπινου σώματος, χάρη στο οποίο το βότανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση των αυξήσεων στο δέρμα (κονδυλώματα, θηλώματα, σημάδια εκ γενετής, ξηροί κάλοι). Η αφαίρεση των κονδυλωμάτων με σελαντίνη είναι μια δοκιμασμένη και δοκιμασμένη μέθοδος παραδοσιακής ιατρικής.

Τα παρασκευάσματα που βασίζονται στο εν λόγω βότανο περιέχουν φυτοκτόνα - φυσικούς αντιβακτηριακούς παράγοντες που σας επιτρέπουν να καταπολεμήσετε μολυσματικές ασθένειες. Το Celandine δεν χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία συστηματικών λοιμώξεων. Αλλά και η θεραπεία τοπικών εστιών φλεγμονής (βράσεις, σπυράκια, επιφανειακά αποστήματα) είναι δυνατή και χρήσιμη.

Το φυτό περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών (κυρίως ομάδες "C" και "A"). Συμβάλλουν στη γενική ενδυνάμωση του οργανισμού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την πρόληψη πολλών ασθενειών.

Σημείωση: κατά το μαγείρεμα της φελαντίνας, ορισμένες από τις ουσίες που συνθέτουν τη σύνθεσή της καταστρέφονται. Πρώτα απ 'όλα, υπάρχουν βιταμίνες. Επομένως, τα φυτικά σκευάσματα που απαιτούν υψηλές θερμοκρασίες δεν χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του οργανισμού.

Μπορείτε να αφαιρέσετε τα κονδυλώματα με φελαντίνα;

Το warthog χρησιμοποιείται από καιρό από παραδοσιακούς θεραπευτές. Μεταξύ άλλων ενδείξεων για τη χρήση του είναι διάφοροι τύποι κονδυλωμάτων, θηλωμάτων, ξηρών καλαμποκιών. Το φυτό είναι ένα αρκετά αποτελεσματικό φάρμακο για τα νεοπλάσματα του δέρματος. Για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά το celandine από κονδυλώματα.

Ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί εάν χρησιμοποιήσετε φελαντίνη κατά την περίοδο της ανθοφορίας του. Αυτή η περίοδος πέφτει τον Ιούνιο και τις αρχές Ιουλίου. Όταν ένα φυτό ανθίζει, ο χυμός του περιέχει τη μέγιστη ποσότητα φαρμακευτικών συστατικών. Τα Warthogs μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός της περιόδου ανθοφορίας, αλλά η επίδραση του βοτάνου θα εξασθενήσει.

Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε ένα κονδυλωμάτων με την εφαρμογή χυμού σελαντίνης με τον ακόλουθο τρόπο:

 1. Πλύνετε και αχνίστε τα κονδυλώματα και την περιοχή γύρω από αυτό. Αυτό κάνει τον ιστό πιο ευαίσθητο στα οξέα του φυτού.
 2. Κόψτε το στέλεχος της φελαντίνας. Ταυτόχρονα, μια σταγόνα λαμπερού χυμού πορτοκαλιού θα πρέπει να εμφανιστεί στην τομή του.
 3. Απλώστε το χυμό με σύντομες πινελιές και απλώστε γύρω από το κονδυλωμάτων.
 4. Επαναλάβετε τη θεραπεία δύο φορές την ημέρα μέχρι να εξαφανιστεί η προβληματική περιοχή.

Το Celandine έχει τρεις μηχανισμούς δράσης. Πρώτον, το κονδυλωμάτων εκτίθεται σε οργανικά οξέα, τα οποία στην πραγματικότητα το διαλύουν. Επιπλέον, ο χυμός έχει μια ερεθιστική δράση, η οποία αυξάνει τη ροή του αίματος στην παθολογική εστία και επιταχύνει την απορρόφησή του. Ο τρίτος μηχανισμός δράσης του φαρμάκου είναι ένα τοπικό ανοσοδιεγερτικό αποτέλεσμα. Το Celandine ενισχύει τις αντιδράσεις που στοχεύουν στην καταστροφή του HPV στους ιστούς.

Σημείωση: Η θεραπεία με φελαντίνη, αν και αποτελεσματική, είναι αρκετά χρονοβόρα. Η αφαίρεση ενός νεοπλάσματος μπορεί να διαρκέσει έως και ένα μήνα ή περισσότερο. Για να επιταχυνθεί η διαδικασία, συνιστάται η χρήση προϊόντων με βάση το warthog, τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση ενεργών συστατικών.

Μέσα που βασίζονται σε φελαντίνη

Τόσο η παραδοσιακή όσο και η παραδοσιακή ιατρική έχουν μια σειρά φαρμάκων για την καταπολέμηση των νεοπλασμάτων στο δέρμα, φτιαγμένα με βάση το celandine ή έχουν παρόμοιο μηχανισμό δράσης.

Τα προϊόντα μπορεί να περιέχουν εκχυλίσματα κολοκυθιού σε συνδυασμό με ένα όξινο συστατικό. Τέτοια φάρμακα καίνε χονδρικά τα κονδυλώματα, τα οποία συχνά συνοδεύονται από χημικό έγκαυμα. Αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε βιομηχανικά φάρμακα που μπορούν να αφαιρέσουν ένα κονδυλωμάτων σε 1-2 εφαρμογές.

Τα σκευάσματα από την παραδοσιακή ιατρική είναι πιο ήπια και δεν προκαλούν χημικά εγκαύματα. Δρουν απαλά, καταστρέφοντας σταδιακά το κονδυλωμάτων και οδηγώντας στον αυθόρμητο διαχωρισμό του. Τα παραδοσιακά φάρμακα, όπως το celandine στην καθαρή του μορφή, απαιτούν μακρά πορεία θεραπείας - 3-4 εβδομάδες. Ωστόσο, είναι καλύτερα κατάλληλα για την αφαίρεση των κονδυλωμάτων στο πρόσωπο και σε άλλα εκτεθειμένα μέρη του σώματος.

Λύση για κονδυλώματα και θηλώματα

Το ομώνυμο φάρμακο με βάση το υδροξείδιο του νατρίου και του καλίου είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για τη γρήγορη αφαίρεση των θηλωμάτων. Διανέμεται σε φλιτζάνια των 1, 2 ml, έχει σύσταση σαν gel.

Πριν αφαιρέσετε τις ανεπιθύμητες αναπτύξεις στο δέρμα με τη βοήθεια του φαρμάκου, συνιστάται να ατμίσετε την περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία και στη συνέχεια να προστατέψετε το δέρμα κοντά στο κονδυλωμάτων με μια κρέμα ή έμπλαστρο. Το διάλυμα εφαρμόζεται με ειδικό απλικατέρ που βρίσκεται μέσα στο δοχείο. Δοσολογία - 1 σταγόνα στην κορυφή του νεοπλάσματος.

Μπορεί να εμφανιστεί ένα ισχυρό αίσθημα καύσου στο σημείο εφαρμογής του διαλύματος, αλλά αυτό περνά γρήγορα. Τα μικρά θηλώματα πέφτουν 12-24 ώρες μετά την πρώτη επέμβαση. Οι μεγάλες αναπτύξεις και οι ξηροί κάλοι μπορεί να απαιτούν 3-5 εφαρμογές. Η επεξεργασία πραγματοποιείται κάθε δεύτερη μέρα.

Μετά την πτώση του θηλώματος, παραμένει στη θέση του ένα μικρό τραύμα, το οποίο είναι ένα χημικό έγκαυμα του δέρματος. Για γρήγορη επούλωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τέτοια μέσα όπως:

 1. Αντιμικροβιακή αλοιφή - 2 φορές την ημέρα με ένα λεπτό στρώμα.
 2. Αναγεννητικός αφρός - 1-2 φορές την ημέρα πάνω από την πληγή.
 3. Αντισηπτικά με τη μορφή πλυσίματος με διαπύηση 2-3 φορές την ημέρα.

Μην χρησιμοποιείτε το φάρμακο για τη θεραπεία των θηλωμάτων των θηλωμάτων και των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων που βρίσκονται στον βλεννογόνο του πρωκτού ή των γεννητικών οργάνων. Μια τέτοια θεραπεία είναι εξαιρετικά επώδυνη και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες.

Σημείωση: μετά την εφαρμογή του προϊόντος, δεν πρέπει να φοβάστε ότι θα στραγγίσει από το θήλωμα. Το διάλυμα έχει δομή που μοιάζει με γέλη και απορροφάται γρήγορα στους ιστούς του νεοπλάσματος. Ταυτόχρονα, η εμφάνιση μαύρων κουκίδων στην επιφάνειά του χρησιμεύει ως απόδειξη της έναρξης νεκρωτικών διεργασιών στο κονδυλωμάτων.

Βάλσαμο με φελαντίνα από κονδυλώματα

Βάλσαμο που διανέμεται σε φλιτζάνια 1, 2 ml και μπουκάλια των 15 ml. Η σύνθεση του φαρμάκου περιλαμβάνει φρέσκο χυμό σελαντίνης και μια σειρά από βότανα Baikal. Παρά την απουσία αμμωνίας στη σύνθεση, το βάλσαμο έχει μια πικάντικη μυρωδιά αμμωνίας.

Η δράση του φαρμάκου είναι παρόμοια με το προηγούμενο φάρμακο. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, το φάρμακο έχει καταστροφική επίδραση στην ετικέτα του δέρματος, προκαλώντας την κερατινοποίηση και την καταστροφή τους. Η αποτελεσματικότητα του βάλσαμου είναι χαμηλότερη από αυτή του διαλύματος, επομένως συνιστάται η χρήση του για την καταστροφή μικρών κονδυλωμάτων, καλαμποκιών και θηλωμάτων.

Πώς να αφαιρέσετε ένα κονδυλωμάτων από τα βουνά με φελαντίνα; Πριν από τη διαδικασία, μαγειρεύεται στον ατμό σε ζεστό νερό, μετά από το οποίο ο παράγοντας εφαρμόζεται στο κέντρο του ελαττώματος. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο εάν η περιοχή εφαρμογής είναι ελαφρώς μικρότερη από την περιοχή της επεξεργασμένης επιφάνειας. Αυτό θα αποτρέψει τη βλάβη στο υγιές δέρμα. Το βάλσαμο με φελαντίνη χρησιμοποιείται με τη μορφή μιας εφαρμογής.

Για να γίνει αυτό, μια μπατονέτα βρεγμένη με φάρμακο πιέζεται στην έκφυση για ορισμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή:

 • Κονδυλώματα στο πρόσωπο - 8-10 λεπτά.
 • κονδυλώματα στο σώμα - 12 λεπτά.
 • Ανωγεννητικά κονδυλώματα - 2 λεπτά.

Η πορεία της θεραπείας για τα θηλώματα και τους ξηρούς καλαμπόκιους ποικίλλει από 3 έως 10 ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, η συχνότητα επεξεργασίας είναι 2 φορές την ημέρα. Τα κονδυλώματα απαιτούν διπλή καυτηρίαση για 3-4 ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, τα κεράτινα ανώτερα στρώματα του εκβλαστήματος πρέπει να αφαιρούνται τακτικά.

Σημείωση: Η διαδικασία μπορεί να συνοδεύεται από ελαφρύ αίσθημα καύσου και απελευθέρωση εκκρίσεων. Ο αφόρητος πόνος είναι ένδειξη για τοπική αναισθησία, και σε ορισμένες περιπτώσεις για αναζήτηση άλλων μεθόδων θεραπείας των κονδυλωμάτων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι "celandine" από κονδυλώματα;

Σχεδόν σε κάθε φαρμακείο μπορείτε να βρείτε μια τόσο βολική μορφή δοσολογίας όπως ένα ραβδί κονδυλωμάτων. Μια γνωστή εταιρεία παράγει παρασκευάσματα φελαντίνης σε αυτή τη μορφή.

Είναι πιο βολικό να χρησιμοποιείτε το εργαλείο με τη μορφή μολυβιού παρά σε υγρή μορφή. Το φάρμακο εφαρμόζεται σε ένα προ-ατμισμένο κονδυλωμάτων δύο φορές την ημέρα για το χρόνο που απαιτείται για την καταστροφή του. Βρέξτε την κεφαλή της πένας με νερό πριν τη χρήση. Οι κατά προσέγγιση συνθήκες θεραπείας δεν διαφέρουν από αυτές για την υγρή μορφή του φαρμάκου.

Εκχύλισμα Celandine για κονδυλώματα

Το εκχύλισμα Celandine από κονδυλώματα μπορεί να αγοραστεί σε φαρμακείο ή μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας. Κυκλοφορεί χωρίς συνταγή γιατρού.

Για την αυτο-παρασκευή του φαρμάκου πρέπει:

 1. Κατά την περίοδο της ανθοφορίας, συλλέξτε τους μίσχους και τα φύλλα της σελαντίνης.
 2. Πλύνετε 1 κιλό της πρώτης ύλης που λάβατε, στεγνώστε και περάστε από μύλο κρέατος.
 3. Πιέστε τη μάζα μέσα από τυρί για να διαχωρίσετε τον χυμό από τον πολτό.
 4. Βάλτε το δοχείο χυμού σε σκοτεινό, ζεστό μέρος για 1 εβδομάδα.
 5. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο χυμός θα ζυμωθεί. Μετά από αυτό, καλύψτε το δοχείο με ένα καπάκι με τρύπες και αφήστε το για άλλη μια εβδομάδα.
 6. Μετά από δύο εβδομάδες, προστίθεται αιθυλική αλκοόλη 95% στον χυμό που έχει υποστεί ζύμωση σε διπλάσιο όγκο από τον χυμό.
 7. Το εκχύλισμα που προκύπτει τοποθετείται στο ψυγείο, όπου μπορεί να αποθηκευτεί έως και 1 χρόνο.

Το παρασκεύασμα που λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή των κονδυλωμάτων και των κονδυλωμάτων. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να λιπαίνετε το νεόπλασμα με εκχύλισμα 4-5 φορές την ημέρα, προσπαθώντας να μην βλάψετε το υγιές δέρμα. Η διάρκεια του μαθήματος, κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει τις 2-3 εβδομάδες.

Έλαιο Celandine για κονδυλώματα

Το λάδι Celandine μπορεί να παρασκευαστεί βιομηχανικά ή στο σπίτι.

Για να παρασκευάσετε σπιτικό φάρμακο θα χρειαστείτε:

 • φρέσκα κοτσάνια σελαντίνης?
 • ηλιέλαιο;
 • δοχείο έγχυσης.

Οι μίσχοι σελαντίνης κόβονται λεπτά με ένα μαχαίρι, μετά από το οποίο τοποθετούνται σε ένα δοχείο και χύνονται με φυτικό λάδι έτσι ώστε το επίπεδό του να είναι 3-4 cm υψηλότερο από το επίπεδο των φυτικών πρώτων υλών. Το προκύπτον μείγμα εγχέεται σε θερμότητα για μια ώρα και στη συνέχεια καθαρίζεται σε δροσερό μέρος για μια εβδομάδα. Αφού παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος, το φάρμακο διηθείται, διαχωρίζοντας τα στερεά σωματίδια. Το υγρό μέρος του φαρμάκου αραιώνεται με φρέσκο ηλιέλαιο σε αναλογία 1: 1.

Το έλαιο Celandine χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της ακμής και άλλων μικρών ατελειών του δέρματος. Πρακτικά δεν χρησιμοποιείται για να απαλλαγούμε από κονδυλώματα, καθώς η συγκέντρωση των δραστικών ουσιών στο παρασκεύασμα είναι αρκετά μικρή. Θεωρητικά, το λάδι με βάση τη φελαντίνη θα πρέπει να έχει καταστροφική επίδραση στα μικρά κονδυλώματα όταν αντιμετωπίζεται πολλές φορές την ημέρα για 1-2 μήνες.

Αφέψημα Celandine

Σπιτικές θεραπείες για κονδυλώματα με βάση τη φελαντίνη

Για να παρασκευάσετε ένα αφέψημα φελαντίνης, θα πρέπει να πάρετε 10 γραμμάρια χόρτου και να το αλέσετε σε πολτό ή σκόνη, εάν χρησιμοποιούνται αποξηραμένες πρώτες ύλες. Στη συνέχεια, το φυτό χύνεται με 200 ml βραστό νερό και καίγεται. Το μείγμα πρέπει να βράσει για 15 λεπτά. Αφού αφαιρέσετε, κρατήστε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Μετά τον απαιτούμενο χρόνο, το φάρμακο διηθείται μέσω γάζας και χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες.

Με τη βοήθεια αφεψήματος σελαντίνης, αντιμετωπίζονται κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων και νεοπλάσματα σε μέρη όπου η επιθετική έκθεση είναι απαράδεκτη (στοματική κοιλότητα, γεννητικά όργανα, περιοχή του πρωκτού). Το φάρμακο χρησιμοποιείται με τη μορφή ντους (2-3 φορές την ημέρα) ή λουτρών (1 φορά / ημέρα για 10-15 λεπτά). Η θεραπεία διαρκεί συνήθως 3-4 εβδομάδες για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πριν την εφαρμογή στους βλεννογόνους, συνιστάται να αραιώσετε το αφέψημα 1: 1 με βρασμένο νερό.

αντενδείξεις

Υπάρχουν λίγες αντενδείξεις για την τοπική χρήση των σκευασμάτων σελαντίνης.

Αυτά περιλαμβάνουν:

 • δυσανεξία στα συστατικά του φαρμάκου.
 • Περίοδος εγκυμοσύνης και θηλασμού.
 • ηλικία μικρότερη από 3-5 ετών?
 • χαμηλό όριο ευαισθησίας στον πόνο του ασθενούς.
 • Κακοήθη νεοπλάσματα και ανοιχτά τραύματα στην περιοχή εφαρμογής του φαρμάκου.

Γενικά, το celandine είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό και ασφαλές φάρμακο για την αφαίρεση δερματικών αυξήσεων και κάλων. Αυτό έχει αποδειχθεί στην ιατρική πρακτική εδώ και αιώνες. Προϋπόθεση για την ασφάλεια της θεραπείας είναι η σωστή εκτίμηση της υπάρχουσας παθολογίας και του επιπέδου κινδύνου. Ως εκ τούτου, πριν ξεκινήσετε ένα μάθημα αφαίρεσης κονδυλωμάτων, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν δερματοφλεβολόγο.